Amandina cu ness

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Sep 2014 | 8163 vizualizari

 

O tentativa de amandina,a iesit crema un pic mai moale,dar de buna,cica a fost buna....m-am inspirat de aici de pe bucataras,dar am uitat de la cine..vai de capul meu ca m-a napadit scleroza.....eu am deviat un pic de la reteta,poate de aceea nici nu mi-a iesit asa aspectoasa...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 praf de sare
  • Sirop
  • 150 g zahar
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Crema
  • 4 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 4 lingurite ness
  • 3 lingurite zeaam de lamaie
  • Glazura
  • ciocolata de glazura de la Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina cu ness:

Blat :

Albusurile batute spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul, se mixeaza pana devin o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza, apoi se incorporeaza in albusuri, se adauga cacaoa, faina si praful de copt. Se imparte compozitia in doua parti egale si se coc doua blaturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, 40/25 cm, se  pune compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit. Sunt coapte dupa ce trec testul scobitorii. Se lasa la racit

Sirop :

Se arde zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se dilueaza tot zaharul, la final adaugam zeama de lamaie. Se lasa la racit.

Crema :

Ouale amestecate cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana incep sa se ingroase. Se adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa si ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste ciocolata iar la final se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga frisca batuta bine.

Asamblare :

In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara, asezam primul blat si-l insiropam bine, apoi intindem jumatate din crema, asezam blatul doi, insiropat si el, deasupra restul de crema. Crema mea a fost un pic mai moale, dar data prajitura la rece se mai intareste. Se portioneaza si apoi se incalzeste glazura de ciocolata si se toarna pe fiecare bucatica in parte...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

11.09.2014, 10:21

Mmmm, ia trimite cateva la pachet

MOKUSKA 1

11.09.2014, 14:08

vaaaai , tu de ce nu ma invitasi la o amandina?

Constelatialeu 1

11.09.2014, 17:02

Moku draga trebuia sa vi cu cadou,ca amandina s-a mancat la o nunta de argint....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata